Άβραστο Μέλι Ανθέων

 

Άβραστο θεωρείται το ακατέργαστο μέλι που εξάγεται απ' την κηρήθρα χωρίς καμία επεξεργασία και παρέχεται στον καταναλωτή όπως ακριβώς το παράγουν οι μέλισσες. Σε αντίθεση με το μέλι που υπόκειται σε θερμική επεξεργασία και φιλτράρισμα, το άβραστο μέλι διατηρεί όλους τους ζυμομύκητες και τους γυρεόκοκκους του, οι οποίοι είναι αυτοί που του προσδίδουν και την υψηλή θρεπτική του αξία.  Σύμφωνα με έρευνες οι ζυμομύκητες δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και πολλοί καταστρέφονται. Έτσι το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί σε ρευστή φάση για περισσότερο διάστημα, αλλά χάνει σε θρεπτική αξία (Πρακτική Μελισσοκομία - Ανδρέα Θ. Θρασυβούλου, 1998).

 

 

 

Θυμαρίσιο Μέλι

 

Το Κυπριακό μέλι θυμαριού έχει δυνατό άρωμα και γεμάτη γεύση. Θεωρείται το καλύτερο και πιο ακριβό μέλι της Κύπρου.

Πολύς κόσμος μας ρωτάει «τι πρέπει να τρώω; Άβραστο μέλι ή βρασμένο;» Ως «Όρος Μαχαιρά» πιστεύουμε ότι είναι θέμα επιλογής του κάθε ανθρώπου ανάλογα με τις ανάγκες του. Πολλοί μας λένε ότι εγώ προτιμώ το βρασμένο μέλι γιατί είναι πιο εύκολο στη χρήση και άλλοι μας λένε ότι προτιμώ να τρώω άβραστο μέλι γιατί έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το βρασμένο μέλι. Εμείς ως «Όρος Μαχαιρά» έχουμε για σας και τις δύο επιλογές. Δική σας επιλογή τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε!

Προϊόντα

Μέλι Ανθέων

 

Η πλούσια χλωρίδα της Κύπρου μας επιτρέπει να παράγουμε μέλι ανθέων πλούσιο και μοναδικό. Το μέλι ανθέων αποτελείται κυρίως από ανθούς πορτοκαλιάς, μυροφόρας, μερσινιάς, αλενιάς και άλλων άγριων φυτών της Κύπρου.

This website is created and hosted by Website.com's Site Builder.