elenΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των €50 (Οι παραδόσεις γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή)
elenΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των €50 (Οι παραδόσεις γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Βιωματικά Εργαστήρια

Η εξόρμηση στη φύση σε συνδυασμό με δημιουργικές δραστηριότητες είναι η καλύτερη λύση στην πιεστική καθημερινότητα του κάθε σύγχρονου πολίτη. Η εταιρεία μας με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια στο μελισσοκομείο μας τόσο Σαββατοκύριακα όσο και αργίες. Θα ήταν χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθετε από εμάς και εμείς από εσάς και να περάσουμε μία δημιουργική μέρα μαζί! Τα εργαστήρια είναι τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους και στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία στην κάθε οικογένεια να περάσει δημιουργικές στιγμές μαζί! Μπορείτε να δείτε πιο κάτω το πρόγραμμα των εργαστηρίων μας και περιγραφή τους (τι περιλαμβάνουν).

εργαστήρι κατασκευής μελισσολαμπάδων

Εργαστήρι 1
Εργαστήρι «κατασκευής μελισσολαμπάδων»

Λίγο πριν το Πάσχα, ποια θα ήταν η καλύτερη δραστηριότητα για εσάς και τα παιδιά σας; Μας βεβαίως η κατασκευή των δικών σας λαμπάδων! Των δικών σας μελισσολαμπάδων! Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες για το Πάσχα. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί). Ακολούθως, θα σας δοθούν διάφορα πασχαλινά διακοσμητικά για να διακοσμίσετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες όπως εσείς θέλετε. Θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας δωρεάν τις μελισσολαμπάδες που θα φτιάξετε. Εκτός, από αυτό θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δείτε τη ‘’φωλιά της μέλισσας’’,θα μάθετε πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι.

Εργαστήρι 2:
Κατασκευή περιτυλίγματος φαγητού με κερί μέλισσας

Εντάξτε την κυκλική οικονομία στην καθημερινότητα σας με έξυπνο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο! Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα μάθουμε τον τρόπο που μπορούμε εύκολα να μειώσουμε τις πλαστικές μεμβράνες που τυλίγουμε τα τρόφιμα μας (sandwich παιδιών στο σχολείο, απομεινάρια φαγητών, αλλαντικά, φρούτα κτλ) και να τις αντικαταστήσουμε με περιτυλίγματα που έχουν ως κυρίως υλικό το κερί μέλισσας. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι κερί μέλισσας και ένα παλιό βαμβακερό ύφασμα (π.χ. παλιά μπλούζα). Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε στο εργαστήριο!

Μια βιωματική δραστηριότητα φτιαγμένη για εσάς και τα παιδιά σας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δημιουργικότητα!

Πέρα από το κομμάτι της κατασκευής περιτυλίγματος, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την κοινωνία των μελισσών παρατηρώντας τις πολύτιμες μας φίλες από κοντά και μαθαίνοντας ταυτόχρονα το ρόλο κάθε μέλισσας μέσα στην κυψέλη, όπως επίσης και τις διαφορές τους. Μετέπειτα, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού, να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι και να δείτε ζωντανά πώς εμφιαλώνεται το μέλι. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα είδη μελιών που διαθέτουμε. Και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ!

εργαστήρι κέρινες δημιουργίες

Εργαστήρι 3:
Κέρινες δημιουργίες

Το κερί είναι κάτι που αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο. Δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα στον χώρο και πολλές φορές μας φτιάχνει τη διάθεση. Σε αυτό το εργαστήρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δικό τους καλούπι κεριού (θα έχουμε μεγάλη γκάμα επιλογής) για να βάλουν μέσα το μείγμα. Το μείγμα θα φτιάχνεται με τη βοήθεια του καθοδηγητή και θα χύνεται στα καλούπια με προσοχή. Ακολούθως, αφού το κερί στεγνώσει θα έχουν την ευκαρία να το διακοσμήσουν με αποξηραμένα λουλούδια και να το συσκευάσουν σε χάρτινο σακούλι.

Εκτός, από αυτό θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθουν πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δουν τη ‘’φωλιά της μέλισσας’’, θα μάθουν πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι και τέλος θα έχουν την ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να κάνουν μελισσοθεραπεία, μία εναλλακτική θεραπεία η οποία μας βοηθά να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα υγείας και είναι εξαιρετική για παιδιά, αθλητές και ηλικιωμένους.

Εργαστήρι 4:
Μελισσοκατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Φτιάξτε τη δική σας μέλισσα από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον! Μια βιωματική δραστηριότητα φτιαγμένη για εσάς και τα παιδιά σας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δημιουργικότητα! Ερχόμενοι στο μελισσοκομείο μας θα έχετε την ευκαιρία να κατασκευάσετε με τα υλικά που θα έχετε στη διάθεση σας, ένα από τα μέλη της κοινωνίας των μελισσών (βασίλισσα ή εργάτρια ή κηφήνα). Ακολούθως, θα μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στο σπίτι και να τα διακοσμήσετε!

Μέσα από τη διαδικασία κατασκευής, εσείς και τα παιδιά σας θα έχετε την ευκαιρία γνωρίσετε την κοινωνία των μελισσών, παρατηρώντας τις πολύτιμες μας φίλες από κοντά και μαθαίνοντας ταυτόχρονα το ρόλο κάθε μέλισσας μέσα στην κυψέλη όπως επίσης και τις διαφορές τους. Ακολούθως, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού, να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι και να δείτε ζωντανά πώς εμφιαλώνεται το μέλι. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα είδη μελιών που διαθέτουμε. Και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα εργαστήρια αυτά επιχορηγούνται από το υφυπουργείο τουρισμού στα πλαίσια του σχεδίου επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας.