elenΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των €50
elenΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των €50

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρια

Η εξόρμηση στη φύση σε συνδυασμό με δημιουργικές δραστηριότητες είναι η καλύτερη λύση στην πιεστική καθημερινότητα του κάθε σύγχρονου πολίτη. Η εταιρεία μας με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια στο μελισσοκομείο μας τόσο Σαββατοκύριακα όσο και αργίες. Θα ήταν χαρά μας να σας γνωρίσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθετε από εμάς και εμείς από εσάς και να περάσουμε μία δημιουργική μέρα μαζί! Τα εργαστήρια είναι τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους και στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία στην κάθε οικογένεια να περάσει δημιουργικές στιγμές μαζί! Μπορείτε να δείτε πιο κάτω το πρόγραμμα των εργαστηρίων μας και περιγραφή τους (τι περιλαμβάνουν).

εργαστήρι κατασκευής μελισσολαμπάδων

Εργαστήρι 1
Εργαστήρι «κατασκευής μελισσολαμπάδων»

Λίγο πριν το Πάσχα, ποια θα ήταν η καλύτερη δραστηριότητα για εσάς και τα παιδιά σας; Μας βεβαίως η κατασκευή των δικών σας λαμπάδων! Των δικών σας μελισσολαμπάδων! Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες για το Πάσχα. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί). Ακολούθως, θα σας δοθούν διάφορα πασχαλινά διακοσμητικά για να διακοσμίσετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες όπως εσείς θέλετε. Θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας δωρεάν τις μελισσολαμπάδες που θα φτιάξετε. Εκτός, από αυτό θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δείτε τη ‘’φωλιά της μέλισσας’’,θα μάθετε πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι.

εργαστήριο κεραλοιφοδημιουργίες

Εργαστήρι 2:
Κεραλοιφοδημιουργίες

Αυτό είναι ένα εργαστήρι όπου ερχόμενος κάποιος θα μάθει έμπρακτα τη θαυματουργή συνταγή για δημιουργία της δικής του φυσικής κηραλοιφής. Και το καλύτερο για εσάς είναι το γεγονός ότι θα βρείτε φυσικό κερί μέλισσας απευθείας από τους μελισσοκόμους μας! Την συνταγή αυτή τη χρησιμοποιούσαν από πολύ παλιά οι γιαγιάδες μας και με την επουλωτική δράση του λαδιού και το αντισηπτικό κερί της μέλισσας έκανε και κάνει θαύματα! Θεραπεύει την ξηροδερμία, συγκάματα που δημιουργούνται στα βρέφη, καταπραΰνει τσιμπήματα κουνουπιών και σπυριών, επουλώνει πληγές και καψίματα ταχύτερα, είναι ιδανική για σκασμένα χέρια και χείλη και άλλες τόσες θεραπευτικές ιδιότητες! Αφού λοιπόν, φτιάξετε τη δική σας φυσική κηραλοιφή από τα αγνά συστατικά που θα σας παρέχουμε και με την καθοδήγηση του αρμόδιου ατόμου, μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στο σπίτι και αν το επιθυμείτε μπορείτε να πειραματιστείτε και οι ίδιοι στη συνέχεια στο σπίτι σας.

εργαστήρι κέρινες δημιουργίες

Εργαστήρι 3:
Κέρινες δημιουργίες

Το κερί είναι κάτι που αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο. Δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα στον χώρο και πολλές φορές μας φτιάχνει τη διάθεση. Σε αυτό το εργαστήρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δικό τους καλούπι κεριού (θα έχουμε μεγάλη γκάμα επιλογής) για να βάλουν μέσα το μείγμα. Το μείγμα θα φτιάχνεται με τη βοήθεια του καθοδηγητή και θα χύνεται στα καλούπια με προσοχή. Ακολούθως, αφού το κερί στεγνώσει θα έχουν την ευκαρία να το διακοσμήσουν με αποξηραμένα λουλούδια και να το συσκευάσουν σε χάρτινο σακούλι.

Εκτός, από αυτό θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθουν πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δουν τη ‘’φωλιά της μέλισσας’’, θα μάθουν πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι και τέλος θα έχουν την ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να κάνουν μελισσοθεραπεία, μία εναλλακτική θεραπεία η οποία μας βοηθά να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα υγείας και είναι εξαιρετική για παιδιά, αθλητές και ηλικιωμένους.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα εργαστήρια αυτά επιχορηγούνται από το υφυπουργείο τουρισμού στα πλαίσια του σχεδίου επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας.