elenFREE shipping on purchases over €50 (Deliveries are made on Thursday and Friday)
elenFREE shipping on purchases over €50 (Deliveries are made on Thursday and Friday)

Μέλι με σκόρδο. Ποια τα oφέλη;

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις ωφέλειες στον οργανισμόμας αν συνδυάσουμε μέλι και σκόρδο. Στο τέλος θα δείτε και μία συνταγή.

1. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

Οι θειούχες χημικές ουσίες στο σκόρδο, όταν συνδυάζονται με τις ωφέλειες του μελιού, κάνουν πολύ καλό στο κυκλοφορικό σας σύστημα.

Και τα δύο συστατικά προλαμβάνουν το πήξιμο του αίματος και δυναμώνουν τις αρτηρίες σας για την αποφυγή διαταραχών όπως η θρόμβωση και οι κιρσοί.

2. Μειώνεται η αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια νόσος που μπορεί να απειλήσει ολόκληρη την καρδιαγγειακή σας υγεία. Για να την ελέγξετε με φυσικό τρόπο, δοκιμάστε να καταναλώνετε μέλι και σκόρδο με άδειο στομάχι κάθε μέρα.

3. Μειώνεται η φλεγμονή

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές από τις χρόνιες διαταραχές της υγείας τις οποίες αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι συνδέονται με ανισορροπίες στο σώμα οι οποίες προκαλούν φλεγμονή.

Τόσο το σκόρδο όσο και το μέλι καταπολεμούν τη φλεγμονή και λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα, βοηθώντας σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, κατακράτησης υγρών και μυϊκών διαταραχών.

4. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του μελιού και του σκόρδου είναι εξαιρετικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Και τα δύο συστατικά βελτιώνουν τις άμυνες του οργανισμού κατά των ιών, των βακτηρίων και κάθε άλλου είδους παθογόνου οργανισμού.

5 Καταπολεμάται ο βήχας

Όποτε ο βήχας σας οφείλεται σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη ή σε ιό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα απλό σιρόπι φτιαγμένο με μέλι και λιωμένο σκόρδο.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό που αισθάνεστε και δρα επίσης ως αποχρεμπτικό, προάγοντας την απομάκρυνση του φλέγματος.

6. Επιταχύνεται η ανάρρωσή σας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Όλα τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης μπορούν να ανασταλούν προσωρινά με τη συνεχόμενη κατανάλωση του συγκεκριμένου μείγματος.

Αυτή συμβάλλει στην καταπολέμηση των ιών και ενισχύει την παραγωγή των αντισωμάτων που είναι υπεύθυνα για την προστασία των αεροφόρων οδών σας.

Πώς φτιάχνεται αυτή η φυσική συνταγή με μέλι και σκόρδο;

Για να εξασφαλίσετε όλες τις ωφέλειες που περιγράψαμε παραπάνω, φροντίστε το σκόρδο και το μέλι σας να είναι ψηλή ποιότητας.

Είναι εύκολο να βρούμε φτηνό μέλι στα καταστήματα, όμως συχνά αυτό είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, επειδή δεν είναι 100% φυσικό ή επειδή είναι φτιαγμένο με πρόσθετα σάκχαρα.

Υλικά

1 φλιτζάνι μέλι (335 γραμμάρια)

10 σκελίδες σκόρδο

1 γυάλινο βάζο με καπάκι

Προετοιμασία

Ψιλοκόψτε τη σκελίδα του σκόρδου ή λιώστε τη με μια πρέσα σκόρδου.

Αδειάστε το μέλι στο γυάλινο βάζο και ανακατέψτε με αυτό το σκόρδο.

Κλείστε το βάζο και φυλάξτε το σε σκοτεινό μέρος για μία εβδομάδα.

Μετά από αυτό το διάστημα θα έχετε ένα πλούσιο, υγιεινό σιρόπι.

Πώς λαμβάνεται

Τρώτε μία κουταλιά της σούπας πριν το πρωινό γεύμα, είτε μόνη της είτε διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.

Καταναλώνετε το μείγμα αυτό καθημερινά για εφτά μέρες στη σειρά. Περιμένετε μια-δυο εβδομάδες και επαναλάβετε.

Φυλάξτε το μέλι με το σκόρδο σε θερμοκρασία δωματίου για να μην αρχίσει να κρυσταλλώνει.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι επιδράσεις της συγκεκριμένης θεραπείας θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες.

Απολύτως τίποτα δεν θα αλλάξει, αν συνεχίσετε να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρες και άλλες ανθυγιεινές τροφές.

Πηγή

Μπορείτε να προμηθευέστε ποιοτικό Κυπριακό μέλι παραγγέλνοντας online μέσα απο το website μας. Διαθέτουμε μέλι ανθέων, άβραστο μέλι και θυμαρίσιο δικής μας παραγωγής. Επίσης, προϊόντα μέλισσας όπως γύρη και βασιλικό πολτό καθώς και φυσικά καλλυντικά.

Related Posts